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) This case came before the Commission on appeal by the claimant from
a Decision of Appeals Examiner (UI-9220726), mailed January 29, 1993.

ISSUE

Did the claimant leave work voluntarily without good cause as
provided in Section 60.2-618(1) of the w (1950), as
.amended?

Was the claimant discharged for misconduct connected with work as
provided in Section 60.2-618(2) of the Code of Virginia (1950), as
amended?

FINDINGS OF FACT
On February 8, 1993, the claimant filed a timely appeal from the
Appeals Examlner's dec151on which disqualified her from receiving
benefits, effective November 8, 1992. The basis for that
disqualification was the Appeals Examiner’s conclusion that the

claimant had left her job voluntarily for reasons that would not
constitute good cause.

The flnd.mgs of fact of the Appeals Examiner are supported by the
evidence in the record. Accordingly, with the exception of the last
sentence of the fourth paragraph, they are adopted by the Commission.
In addition, the Commission makes the following findings of fact.
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An acknowledgement appears on the warning notice immediately above
the date and the line provided for the employees signature. That
acknowledgement states as follows: :

THE ABOVE OFFICIAL WARNING AND DISCIPLINARY ACTION
WAS ISSUED IN MY PRESENCE WITH A WRITTEN COPY
PROVIDED FOR ME. MY SIGNATURE INDICATES RECEIPT OF
THE WARNING BUT DOES NOT NECESSARILY INDICATE AN
ADMISSION OF THIS VIOLATION. HOWEVER, AN EMPLOYEE
WHO FAILS TO SIGN THE WARNING IS PRESUMED TO HAVE
TERMINATED HIS/HER EMPLOYMENT AND WILL NOT BE
ALLOWED TO RESUME WORK.

After leaving the plant on November 11, 1992, the claimant did not
contact the employer or take any action to preserve her job. She
reported to the South Boston office of the Virginia Employment
Commission on November 13, 1992, and filed her claim for benefits.

OPINION

Section 60.2-618 of the Code o Virginia delineates five
circumstances when a claimant may be disqualified from receiving
unemployment compensation benefits. Subsection 1 of the statute
provides a disqualification if the Commission finds that a claimant
left work voluntarily without good cause. Subsection 2 provides a
disqualification if the Commission finds that a claimant was discharged
for misconduct in connection with work.

The employer bears the burden of proving that the claimant left
work voluntarily. Shuler v. V.E.C., 9 Va. App. 147, 384 S.E.2d 122
(1989). Once that has been established, the burden of proof is on the
claimant to demonstrate good cause for leaving work. EKerns v. Atlantic
American, Inc., Commission Decision $450-C (September 20, 1971). In
construing the meaning of the phrase "good cause," the Commission has
limited it to those circumstances which are so substantial, compelling
and necessitous as would leave a claimant no reasonable alternative

other than quitting work. Accord, Phillips v. Dan River Mills, Inc.,
Commission Decision 2002-C (June 15, 1955); Lee v. V.E.C., 1 Va. App.

82, 335 S.E.2d 104 (1985).

If the employer does not prove that the claimant left work
voluntarily, then the separation would be treated as a discharge
pursuant to the provisions of Section 60.2-618(2) of the Code of
Virginia. In that event, a disqualification would be imposed only if
the claimant had, without mitigation or justification, dellbgr§tely
violated a company rule reasonably designed to protect the leg%tlpate
business interests of the employer, or engaged in acts or omisslons
which, by their nature or recurrence, manifested a willful disregard
of the employer’s interests and the duties and obligations owed to the

employer. Branch v. V.E.C., 219 Va. 609, 249 S.E.2d 180 (1978); V.E.C.
v. Gantt, 7 Va. App. 631, 376 S.E.2d 808 (1989), aff’d on rehearing en

banc, 9 Va. App. 225, 385 S.E.2d 247 (1989).
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In this case, it is clear from the record that the employer had no
intention of discharging the claimant on November 11, 1992. Instead,
the only objective that the employer had at that time was to administer
the written warning for the claimant’s failure to comply with the
instructions of a supervisor which occurred on November 6, 1992. The
claimant knew or should have known that signing the warning would not
necessarily be construed as an admission that she had violated any
company policy. She was also aware that she would not be permitted to

return to work until she signed the warning.

The claimant voluntarily chose not to sign the warning. She also
chose to leave the company premises and not to return. These facts are
sufficient to establish a prima facie case that the claimant
voluntarily left her job. Had she simply signed the warning notice to
ackriowledge that she had received a copy of it, she would have been
permitted to return to work. Accordingly, in order to avoid the
statutory disqualification, the claimant must prove that she had good

cause for leaving her job.

Since the claimant failed to appear for the Appeals Examiner’s
hearing, the evidence before the Commission is completely insufficient
to show good cause. Based upon the circumstances that existed on
November 11, 1992, there was no substantial, compelling or necessitous
reason for the claimant’s decision to walk off the job and relinquish
gainful employment. If she disagreed with the written warning, she
could have indicated that disagreement on the notice itself prior to
signing it. If she believed that the company was treating her
unfairly, she could have continued to work for Craddock Terry until
such time as she found another job that she liked better. Therefore,
the Commission must conclude that good cause has not been proven.

It would be appropriate to note that, even if the Commission
construed the claimant’s separation as being a discharge, she would
still be subject to a disqualification from receiving benefits. On
November 6, 1992, the claimant refused to comply with a reasonable
instruction given to her by a supervisor. When the written warning for
that offense was administered on November 11, 1992, the claimant again
refused a reasonable instruction to sign the warning to acknowledge
receiving it. Her conduct on these two occasions were insubordinate
since she had no reasocnable basis for refusing to comply with the
-instructions that had been given to her. The Commission has

consistently held that insubordination constitutes miscondugt .in
& eldman c., Commission

connection with work. Guynn v. ¥Xahn Feldman, In C
Decision 4105-C (October 25, 1963); Anderson V. Glass Marine, Inc.,
Commission Decision 13211-C (April 8, 1980); See generally, Ware V.
Adesso Precision Machine Co., Commission Decision 31397-C (July 25,
1989). Thus, even under a discharge theory, the claimant would be
subject to the statutory disqualification.
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ECISION

The Appeals Examiner’s decision is hereby affirmed. The claimant
is disqualified from receiving benefits, effective November 8, 1992,
because she left work voluntarily without good cause.

This disqualification shall remain in effect for any week benefits
are claimed until the claimant performs services for an employer during
30 days, whether or not such days are consecutive, and she subsequently

becomes totally or partially separated from such employment.

V1. Colins Wt

M. Coleman Walsh, Jr.
Special Examiner

"NOTICE TO CLAIMANT

IF THE DECISION STATES THAT YOU ARE DISOUALIFIED, YOU WILL BE REQUIRED
TO REPAY ALL BENEFITS YOU MAY HAVE RECEIVED AFTER THE EFFECTIVE DATE OF
THE DISQUALIFICATION. IF THE DECISION STATES THAT YOU ARE INELIGIBLFE
FOR A CERTAIN PERIOD, YOU WILL BE REQUIRED TO REPAY THOSE BENEFITS YOU
HAVE RECEIVED WHICH WERE PAID FOR THE WEEK OR WEEKS YOU HAVE BEEN HELD
INELIGIBLE. IF YOU THINK THE DISQUALIFICATION OR PERIOD OF
INELIGIBILITY IS CONTRARY TO LAW, YOU SHOULD APPEAL THIS DECISION TO

THE CIRCUIT COURT. (SEE NOTICE ATTACHED)



